Vævepigerne
i Fredensborg Kommune

Tilbage til forsiden

 Hvem er vi?    Det arbejder vi med   Galleri     Afholdte aktiviteter     Vedtægterne    Gode link   Markedspladsen  
 
                                                                                                                                           sidst revideret 12-01-2020

Udstillingen "Inspiration fra Japansk tekstilkunst" den 6. - 20.januar 2007
på Humlebæk Bibliotek

Det er ganske utroligt hvilke genstande og billeder m.v., det er lykkedes af "trylle frem" fra mange af Vævepigernes private gemmer. Desuden er der udstillede genstande fra bl.a. kunsthåndværkerne Eva Castberg og Annemarie Rosted, samt bibliotekar Lisa Juhler fra Humlebæk Bibliotek, med henblik på at vise nogle af de inspirationer dansk tekstilkunst har fået fra Japansk kultur.

fernisering billed 1  fernisering billed 2
Udstillingen blev festligt åbnet med en velbesøgt fernisering den 6.januar.

et udsnit af udstillingen biblioteket havde også udstilling teblok og lygte

 Karateklubbens plancher elevernes egne digte del af udstillingen

Ud over Vævepigernes udstilling i salen, er der også Japansk inspiration såvel i mellemgangen som i selve biblioteket, hvor Humlebæk Karateklub, 3.klasserne fra Holmegårdsskolen og biblioteket selv har plancher samt udstilling af forskellige genstande.

knus gasbeton med de bare hænder Optrædende og publikum tak til alle

Lørdag den 20.januar havde karateklubben en opvisning i salen, hvorefter vores forquinde Grit Bølling sluttede udstillingen med at beklage, at Ulla Hardy Hansen i sidste øjeblik var blevet forhindret pga. sygdom i den nærmeste familie.
Grit konstatere at det havde været en meget velbesøgt udstilling som også havde viste et fint eksempel på samarbejde mellem sporten og kulturen om et fælles tema. Hun sluttede med en stor tak til alle, der havde bidraget med materialer til udstillingen, samt til biblioteket, og her især den hjælp Lisa Juhler havde ydet.

Desværre var enkelte meget specielle genstande for stor en fristelse for nogle svage sjæle, for hen over weekenden 7.-8.januar blev hele Samurai udstyret stjålet. (se pressemeddelelsen her)
Vi håber selvfølgelig at nogle "får kolde fødder", da udstyret ikke kan holdes helt skjult, og da det er udlånt fra en privat person, som personligt har bragt det med hjem fra Japan

tekst og foto Niels Erik