Vævepigerne
i Fredensborg Kommune

Tilbage til forsiden

 Hvem er vi?    Det arbejder vi med   Galleri     Afholdte aktiviteter     Vedtægterne    Gode link   Markedspladsen  
 
                                                                                                                                           sidst revideret 12-01-2020

Vævepigernes verden - alverdens vævepiger.

I oktober 2003 havde Vævepigerne en velbesøgt udstilling af en uges varighed i Humlebæk biblioteks store sal. Udstillingens tema var ”Vævepigernes verden – alverdens vævepiger” og viste dette gennem en lang række fremragende håndforarbejdede tekstiler m.v. som i alt repræsenterer 18 forskellige nationer.
Gennem årene har Vævepigerne under ferierejser samlet eksempler på lokalt fremstillede håndarbejder som de har hjembragt. 

Det er bemærkelsesværdigt, at meget er næsten ens, uanset fra hvilken verdensdel det kommer. Som et eksempel kan nævnes håndtene, som ser næsten ens ud, hvad enten de kommer fra fjernøsten, Sydamerika eller Afrika.

   
Udstillingen studeres og diskuteres                                   Vi kan andet end kun at væve                    Der arbejdes flittigt med Løbbinding

På skift bemandede Vævepigerne de arbejdende stande, så tilskuerne fik et indtryk af mangfoldigheden i vores arbejde. 

     
  Kylle i færd med at spinde                                      Persisk tæppe, vævet af Fuzieh.                            Billedvæv og tørklæder m.v.
 
(alle fotos N. E. Bølling)

Som en udløber af et mangeårigt venskabsby-samarbejde, deltog Kylle Myklebust fra Nittedal Husflidslag i Norge i Vævepigernes udstilling og workshop.
På en anden arbejdende stand kunne man se den Iransk fødte vævepige Fuzieh Momeni Azads flotte persiske tæppe, som hun netop havde færdigvævet til sin søn.